KOIJ met Topscore Amsterdam

Al 5 jaar lang werkt Kano op IJburg samen met scholen op IJburg. Hierdoor kan de jeugd kennis maken met kajakken als watersport. Dit jaar doen wij dat als erkend leerbedrijf samen met Rens en Shane van het ROC van Amsterdam.

Deze stagiaires doen zo ervaring op in het lesgeven en als vereniging kunnen wij daarmee lessen aanbieden aan scholen, die we anders niet konden geven. Het project wordt gedragen door Marianne Boer.

Shane en Rens zijn eerst diverse scholen langs geweest om daar introductielessen te geven in de groepen 6,7 en 8. Hierbij is de basis van het kanoën behandeld en zijn op het droge alvast wat technieken geoefend.
Vervolgens komen de leerlingen een dagje varen
op IJburg bij KOIJ. Vandaag was het de beurt aan vier groepen van zo’n 30 leerlingen. Het was dus volle bak en voor de stagiaires en Marianne flink aanpoten. 120 leerlingen in totaal vragen ook om heel veel materiaal in gebruik!