Clubgebouwen

In het park op Rieteiland-Oost, tussen de tennisvelden en tennishal, loopt een betonpad naar onze clubgebouwen.

Clubhuis

Ons nieuwe clubhuis is in 2021 opgeleverd. Dit markante gebouw is uiterlijk in lijn met bootopslag, alhoewel het anders doet vermoeden is het clubgebouw echter niet uit containers opgetrokken. Op de begane grond hebben we twee kleedkamers (met douches) en gescheiden dames en heren toiletten. Op de eerste etage bevindt zich een multifunctionele ruimte en een pantry. Door de grote raampartijen hebben we boven rondom zicht op het terrein en het water voor ons. Aan de voorkant hebben we ook nog een ruim balkon.

Boten opslag

Boten opslag

De boten opslag bestaat uit een serie van tien overkapte zeecontainers met daartussen de clubmaterialen loods. In de containers is plek voor ongeveer 120 boten van onze leden. In de loods stallen we ondermeer onze clubvloot van tientallen club kajaks, sups en surfski’s.

Steiger

Vlakbij het clubhuis ligt onze kano steiger. Omdat we bij de herinrichting van het park een stukje verplaatst zijn, is het momenteel een paar passen extra lopen vanuit de boot opslag. In 2022 realiseert de Gemeente Amsterdam een ruime en voor minder validen toegankelijke kanosteiger recht voor onze boten opslag.

Parkeren

Het is betaald parkeren op IJburg maar op zondag is het nog gratis. Rond de vereniging zijn wat kleine parkeer terreintjes, doorgaans is hier voldoende plek. Voor de botenopslag is verharding aangebracht, officieel mag je hier niet parkeren maar wel laden en lossen. Naast het clubgebouw staan fietsenrekken.

Nostalgie

KOIJ 2017 vanuit de satelliet

Vanaf 2011 zit Kano op IJburg op Rieteiland-Oost. We begonnen met wat containers met een dakje boven een uitsparing waar we konden schuilen en omkleden. We hadden een Dixie gehuurd als toiletvoorziening. Meer was er niet en meer hadden we toen ook niet nodig. Naast ons was de kinderboerderij, net zo basic als wij. De boerderij is inmiddels verhuist en beschikt nu ook over een prachtige nieuwe accommodatie. Op hun oude terreintje staat nu een tennishal.

De containers hadden geen nummers maar waren vernoemd naar hun kleur.