Clubgebouwen

Locatie

Onze club zit sinds 2011 op een prachtige plek op Rieteiland-Oost aan de Zandzeggestraat 9 op IJburg. Tussen de velden en hal van de tennisvereniging loopt een betonpad naar onze locatie.

Foto door MXDRONE
Terrein en faciliteiten van KOIJ


Clubhuis

Ons nieuwe clubhuis is in 2021 opgeleverd. Dit markante gebouw is uiterlijk in lijn met bootopslag, alhoewel het anders doet vermoeden is het clubgebouw echter niet uit containers opgetrokken. Op de begane grond hebben we twee kleedkamers (met douches) en gescheiden dames en heren toiletten. Op de eerste etage bevindt zich een multifunctionele ruimte en een pantry. Door de grote raampartijen hebben we boven rondom zicht op het terrein en het water voor ons. Aan de voorkant hebben we ook nog een ruim balkon.

Boten opslag

Boten opslag

De boten opslag bestaat uit een serie van tien overkapte zeecontainers met daartussen de clubmaterialen loods. In de containers is plek voor ongeveer 120 boten van onze leden. In de loods stallen we ondermeer onze clubvloot van tientallen club kajaks, sups en surfski’s.

Steiger

Kano op IJburg maakt per juli 2023 gebruik van een ruime, goed toegankelijke steiger welke direct in het verlengde van de bootopslag is gesitueerd. Om de steiger geschikter te maken voor kanoën, hij is ietwat hoog, heeft de gemeente op twee plekken vlotten neergelegd.

De steiger is openbaar dus we delen hem vooral op de warme dagen met andere recreanten. Er zijn geen ringen, bolders etc. gemonteerd dus er mag niet worden afgemeerd.

Update nieuwe steiger

Parkeren

Het is betaald parkeren op IJburg maar op zondag is het nog gratis. Rond de vereniging zijn wat kleine parkeer terreintjes, doorgaans is hier voldoende plek. Voor de botenopslag is verharding aangebracht, officieel mag je hier niet parkeren maar wel laden en lossen. Naast het clubgebouw staan fietsenrekken.

Nostalgie

Klik hier voor een impressie van de oude situatie