Surfskiën

Sinds 2013 wordt surfskiën beoefend in Nederland en vanaf 2014 ook bij Kano op IJburg. Onze locatie biedt vanwege de ligging aan het IJmeer ongeëvenaarde mogelijkheden. Je kunt het hele jaar rond mooie golven pakken bij verschillende windrichtingen en zo naar locaties als Pampus, Uitdam of Almere varen. Vanwege deze ligging heeft onze vereniging één van de grootste groep actieve surfskiërs in Nederland.

Clubvaren

Er zijn vaste clubtijden, maar afhankelijk van de weer condities wordt hier soms vanaf geweken. Bij mooie weersomstandigheden wordt ook op andere dagen en tijden gevaren.

Dagen en tijden wanneer het meest gevaren wordt zijn:

  • Vrijdagmiddag: 12:30
  • Zaterdagmiddag: 12:30
  • Zondagmiddag: 12:30

Varen is voor eigen risico. Zorg dat je goed voorbereid bent. Zie de pagina over uitrusting en veiligheid.

Wedstrijden

Er vinden ook surfskiwedstrijden plaats in Nederland, waar surfskiën aan populariteit wint. Surfski Holland organiseert jaarlijks in oktober de Dutch Coast Race, waar een internationale groep surfskiërs strijden om de titel op de Noordzee. In de afgelopen jaren deden er meerdere surfskiërs van KOIJ mee aan de Dutch Coast Race.

Kennis maken?

Heb je belangstelling in het stallen van je surfski bij KOIJ, wil je eens ervaren wat surfskiën is of wil je je aansluiten bij misschien wel de fanatiekste groep surfskiërs van Nederland? Neem dan contact op via surfski@kanoopijburg.nl.

Bekijk ook eens de filmpjes van Boyan Zlatarev (Surfskicenter.com) van een tocht over het Markermeer vanaf IJburg en van het Watersportverbond over deze discipline:

Urban downwind paddling, Markermeer. Boyan Zlatarev, Surfskicenter.com