Zwembadtraining

Gisteren zij we met vijftien boten in het Bijlmerbad te water gegaan. Het was de tweede zwembadtraining van dit jaar.

Bij de nooduitgang van het Bijlmerbad

Voor we erin gaan, eerst de logistiek. Naast de trailer heeft een assortiment aan dakdragers de bootjes naar Zuidoost vervoerd. Daar aangekomen verdelen we ons in drie groepen, buiten ploeg, team bloten voeten en de afspuiters die zich vast omkleden. We laden de boten rap af en zodra we naar binnen mogen dragen we de vloot naar een hoek waar ze met de brandslang schoongespoten.

Kajaks in het zwembad

Saskia, een bevriende kajakker, heeft een hulpmiddel uitgedacht om het eskimoteren te oefenen. Zij geeft er ons een demonstratie mee. De hipswing blijkt super belangrijk, ook voor het steunen. Vervolgens gaat een deel van ons oefenen met eskimoteren in het diepe en de andere helft oefent het omdonderen, redden en steunen in het ondiepe.

Na anderhalf uur is het mooi geweest en gaan we weer in colonne naar IJburg waar de bootjes afladen. Twee van ons hebben gefietst en komen verbazend snel ook weer bij de club aan. Het was een leerzame avond.