Midzomeravondtocht en picknick

Drie dagen na de zonnewende is het midzomerfeest en de avond ervoor dus midzomeravond. De wiki weet verder te melden dat mensen steeds meer belangstelling krijgen voor de heidense feesten van hun voorvaderen. Wij hadden gewoon zin in wat Midsummer madness!

We peddelen daarom met een flinke ploeg naar het strand. Omdat ze minder snel zijn dan de kajaks, is een sup en een Canadees de troepen vooruitgesneld. Een klein groepje gaat buitenom maar de meesten van ons peddelen rechtsom waardoor we wat langer beschut kunnen varen. De wind is aangetrokken waardoor het lekker klotst in de IJburg baai.

Op het strand

We spoelen met z’n allen aan op de hoogte van de surfschool. Er zijn vrij veel surfers op het water waaronder een paar met een wing board. Twee van ons gaan de pizzabezorger opwachten die met een klein autootje komt aanrijden. Als uiteindelijk iedereen grofweg de juiste pizza heeft of in ieder geval iets eetbaars, vleien we ons op het zand of – slim, niet aan gedacht – een plaid. Bovenop de dichtstbijzijnde picknicktafel is een tropisch bikinimodel bezig met een photoshoot dus de doos mag op schoot. Je kunt niet alles hebben…

In de Sluishuissluis

Terug varen we door de sluizen van het haveneiland. Voor de variatie maar ook omdat het achteraf bezien voor een sup en Canadees toch wel iets te ruig is. Zelf vind ik het overigens ook wel prima om de golven even te mijden.

De haven

Wegens wat problemen met bediening op afstand hebben we in Amsterdam weer gezellige brug en sluiswachters. Eerst moeten en nog wat zeilboten worden geschut maar niet veel later zijn wij aan de beurt. We peddelen door de haven waar het nog gezellig druk is. Vervolgens komen we door een gracht waar geen straat langs loopt en waar je anders dan over het water niet komt. Leuk om IJburg eens van deze kant te zien.

Onze gezellige sluismeester staat ons op te wachten bij de Betonnensluis die zoals de on-officiële naam al doet vermoeden een betonnen sluisdeur heeft die langzaam openschuift. Het was twaalf jaar geleden een wereldprimeur.

Moe en voldaan bergen we de de spullen weer op. Ook de tweepersoons die normaliter weinig daglicht ziet gaat de clubloods weer in. Het was een erg geslaagde avond, wat ons betreft is elke aanleiding een goede voor het volgende evenement.