Techniekles SUP

Een bijdrage van Petra

Afgelopen donderdag, om 19u was de tweede sup-techniek-les van dit jaar, met veel enthousiasme gegeven door Apro!

De weersvoorspellingen voor die dag waren weinig motiverend. Ook deze donderdag van de week geeft weinig blijk van zacht lenteweer, maar eenmaal op het water deren die paar druppels water ons niets.

Voor het vergroten van onze behendigheid en oefenen van balans heeft Apro eerder vandaag weer een parcours uitgezet. Ik geloof dat de hele buurt extra wasjes heeft gedraaid en houdbare melk heeft gedronken, alle opgespaarde lege plastic flessen fungeren bij uitstek als boeien op het water.

Tussen de boeien door oefenen we synchroon paddelen; de buurvrouw of buurman wordt goed in de gaten gehouden om het juiste ritme aan te kunnen houden.

De wind heeft eigenlijk weinig vat op ons, we varen op het water direct achter het clubhuis, maar om die verdwaalde windvlaag de baas te zijn, oefenen we paddeltechnieken om wind tegen te kunnen gebruiken. Uiteraard slalommen we om de pionnen, – geloof mij – dit ziet er wellicht gemakkelijker uit dan het is. Hierbij gebruiken we de zogenoemde nosesteer, een techniek die het mogelijk maakt je board strak langs de boeien te manoeuvreren zonder veel vaart te verliezen.

Tot slot geeft het varen in de slipstream van je voorganger – bij voorkeur zonder het board te raken – ook nog behoorlijk wat uitdaging.

We hebben In ieder geval genoeg geoefend. De club op het water is gevarieerd, zowel de beginnende als meer gevorderde supper ervaren de les als leerzaam en nuttig, maar vooral ook erg leuk!

Ik voel ook aan m’n lijf dat we behoorlijk wat krachtige slagen hebben gemaakt.

Ik kijk erg uit naar de volgende les. 😀