Over ons

Kano op IJburg (KOIJ) is een Amsterdamse kanovereniging voor kajakkers, surfskiërs en suppers. Onze club zit sinds 2011 op een prachtige plek op Rieteiland-Oost aan de Zandzeggestraat 9 op IJburg, naast de tennisclub.

De locatie is uniek voor Nederland. Het clubgebouw ligt in de luwte van de rietlanden en grachten van IJburg: ideaal voor beginners en het oefenen van technieken. Tegelijkertijd kun je vanaf het club zo het grote water van het IJmeer op naar Pampus, Durgerdam, Muiden of verder.

We beschikken over eigen supboards, een clubsurfski en verschillende soorten kano’s voor clubvaren (toer- & zeekano’s,  polokano’s en één Canadees). Verder hebben we voldoende stallingsruimte voor jouw eigen kano, supboard of surfski.

Missie en visie

Iedereen is welkom bij Kano op IJburg om te bewegen op de golven van het IJmeer en alle zorgen te laten varen. 

Kano op IJburg wil een een volwaardige partner zijn in de watersport, waarbij we zorg dragen dat elke discipline  ̶  kano, surfski, sup  ̶  de mogelijkheid krijgt zich te ontwikkelen. Dit willen we doen door middel van een volwaardige accommodatie aan het water met een instapplek geschikt voor elke watersporter.

Eremuur

Een vereniging bestaat door haar bestuur en haar vrijwilligers. De hieronder genoemde personen hebben een bijzondere inspanning geleverd voor Kano Op IJburg. Met deze vermelding willen we hen nog eens extra bedanken.

  • Marianne Boer (erelid) is als oprichter en als eerste voorzitter van Kano op IJburg (alsook KV Zeeburg)  van onschatbare waarde geweest voor de vereniging.
  • Anne Meijer is verkozen tot Vrijwilliger van het Jaar. Anne staat altijd klaar voor advies en instructie vaartechniek, is trekker van de groeiende groep surfskiërs, en staat altijd paraat bij (bouw)technische klussen en onderhoud.