Zwemevenement Rondje Pampus 30 juli 2022

door Piet-Jan

Klaar voor de start

Op zaterdag 30 juli 2022 vond voor de elfde keer het zwemevenement “Rondje Pampus” plaats. “Rondje Pampus” wordt jaarlijks georganiseerd om aandacht te vragen voor de kwetsbare natuur in het IJsselmeergebied.

Dit jaar georganiseerd door “Stichting Rondje Pampus” die het stokje heeft overgenomen van “Het blauwe hart” die tot dan toe de organisatie deed. Net als vorig jaar was KOIJ gevraagd om bij dit evenement te helpen en daar is natuurlijk gehoor aan gegeven.

Dus klokslag half acht vertrok de groep vanaf de club naar Pampus om daar keurig op tijd te landen voor de briefing.

We houden ze scherp in de gaten


Daarna het water op om in een ring rond het eiland waar nodig zwemmers in nood te helpen. Gelukkig was dat slechts zeer beperkt nodig. In het mooie, prima zwemweer konden alle deelnemers op eigen kracht de 1,2 of 3 rondjes pampus zelf voltooien.

Met de pont en de kajak huiswaarts

Een geslaagd evenement met prima weer en leuk dat KOIJ hier een bijdrage aan heeft kunnen leveren.

Volgend jaar,  laatste zaterdag van juli is het evenement weer.
Zet hem alvast maar in je agenda!