Introductiecursus

Voor wie
Voor nieuwe belangstellenden organiseren we regelmatig introductiedagen en/of avonden. Je kan kennismaken met de vereniging en de eerste beginselen van het kajakken.

Kosten
De kosten bedragen 20 euro. Als je hierna besluit lid te worden , dan krijg je 10 euro korting op het lidmaatschap.

Wanneer
Kijk hiervoor op de agenda of mail naar info@kanoopijburg.nl

Inhoud
We besteden aandacht aan verschillende kano basisvaardigheden zoals :

  • goed instappen, zonder om te slaan
  • echt rechtuit varen, met de juiste techniek om blessures te voorkomen
  • bochten maken
  • stoppen
  • achteruit varen
  • juiste voorbereiding en kleding

Verder geven we informatie over het reilen en zeilen op de vereniging en hoe je als lid je verder kan ontwikkelen in de kanosport.

Praktisch
We gaan met een kleine groep (max. 8 mensen) onder begeleiding van twee cursusleiders het water op. We blijven op beschut water. Als wij het voor jullie onveilig achten (bij onweer, harde wind en te veel golfslag), wordt de introductie verplaatst, de cursusleider neemt dan contact met je op.

Kajakken is een watersport. Dus grote kans dat je gedeeltelijk en kleine kans dat je helemaal nat wordt. Wanneer je nat wordt koel je snel af. Draag sportkleding die weinig vocht opneemt en snel droogt (geen katoen). Als je een wetsuit hebt dan draag je die.

Draag een windjack/regenjas tegen om je te beschermen tegen neerslag en wind. Gebruik
waterschoenen of andere schoenen die nat mogen worden. Neem voor de zekerheid een extra setje kleding mee in een plastic zak/dry bag. Laat kostbaarheden en sieraden zoveel mogelijk thuis.

Een petje en zonnebrand is aan te raden bij zonnig weer, en een brillenkoordje indien je een bril draagt.

We hebben gelegenheid om je om te kleden, toiletten en douches in ons clubhuis. Je gebruikt tijdens de cursus een zwemvest, peddel en kajak van de club.

Translate »