Basiscursis

Voor wie
Begin je net met kajak varen of wil je kennis en vaardigheden wat opvijzelen? Dan is deze cursus voor jou. Inschrijving staat open voor leden van Kano op IJburg.

Kosten
Inbegrepen bij lidmaatschap.
Kosten lidmaatschap per jaar: €190 ,-incl. gebruik clubboten/1 stallingsplek (€92,50 na 1 augustus)

Wanneer
Kijk hiervoor op de agenda of mail naar info@kanoopijburg.nl

De cursus bestaat uit 3 avonden waar we de kajak vaardigheden oefenen en ook theorie (met wat minimaal huiswerk) bespreken . In de zomer, als de temperatuur geschikt is, organiseren we nog een extra avond of dagdeel dat we natte oefeningen gaan doen: omslaan met spatzeil en reddingen.

Inhoud
We houden grofweg het curriculum aan van Introductie kajakvaren van het Watersportverbond.

Bij ons is er geen examen of certificaat aan de cursus verbonden.

Praktisch
Kajakken is een watersport. Dus grote kans dat je gedeeltelijk en kleine kans dat je helemaal nat wordt. Wanneer je nat wordt koel je snel af. Draag sportkleding die weinig vocht opneemt en snel droogt (geen katoen). Als je een wetsuit hebt dan draag je die.

Draag een windjack/regenjas tegen om je te beschermen tegen neerslag en wind. Gebruik
waterschoenen of andere schoenen die nat mogen worden. Neem voor de zekerheid een extra setje kleding mee in een plastic zak/dry bag.

Een petje en zonnebrand is aan te raden bij zonnig weer, en een brillenkoordje indien je een bril draagt.

We hebben gelegenheid om je om te kleden, toiletten en douches in ons clubhuis.

We adviseren beginnende kajakkers gelijkelijk te investeren in (ook in deze volgorde) geschikte kleding, zwemvest, peddel en uiteindelijk een kajak en extra veiligheidsmiddelen.Maar je hoeft natuurlijk niet gelijk hard van stapel te lopen.Ook hierover zullen we informatie geven en de gelegenheid bieden verschillende zaken uit te proberen, Je kunt tijdens de cursus en op clubmomenten een zwemvest, peddel en kajak van de club gebruiken.

Als de weersomstandigheden het kajakvaren onveilig maken, wordt de introductie verplaatst, de cursusleider neemt dan contact met je op.