Routeboek

Vanaf KOIJ zijn er vele mooie routes te varen rond Amsterdam, zowel over binnenwater als groot water.

In dit Routeboek zetten we jullie mooiste routes bij elkaar ter inspiratie. Heb jij ook een leuke route die je wilt delen? Mail deze naar info@kanoopijburg.nl, dan zetten we jouw 

route ook in ons Routeboek! 

De tochten zijn onderverdeeld per niveau op basis van de invloed van wind / golven, scheepvaart en afstand. Dit geeft een indicatie van de moeilijkheid en risico’s van een tocht. Tochten op het IJmeer en/of het IJ worden beschouwd als grootwatertochten, alleen geschikt voor ervaren grootwatervaarders.

De gradering en de afstanden zijn een indicatie. Maak altijd zelf de afweging of de condities en jouw vaardigheden voldoende zijn om te varen. Varen van de hier getoonde routes is uiteraard op eigen risico.

De routekaarten zijn te bekijken via Google Maps waar je de kaarten kunt afdrukken met onderstaande knop:Vaarroutes rondom Amsterdam uitprinten via Google Maps

Veel plezier op het water rond Amsterdam! 

Route Km’s
Wind/golven
Scheepvaart
Niveau
Opmerking
Kaart
Rondje IJburg (kort)
 8 **
*
*
Noordzijde groot water  Routekaart
Rondje IJburg
10
**
*
*
Noordzijde groot water
 Routekaart
Muiden, Weesp, Diemen
20
*
*
*
   Routekaart
Rondje Amsterdam
25
*
*
*
   Routekaart
IJlanden ronde
27,5
**
*
***
   Routekaart
Marathon om Amsterdam ZO
42
 * *
**
   Routekaart
IJmeer, Almere, Gooimeer
 48  ** *
**
2x overdragen/schutten
 Routekaart
Ronde Amsterdam
50
 ** *
 ** Gebaseerd op route KV Zeeburg
 Routekaart
Vecht, Angstel, Amstel 70
*
**
**
Tip Anita Groen
 Routekaart

 

*     Lichte tocht: deze tochten zijn in principe voor iedereen te varen. Let wel op de afstand van de tocht en de (on)mogelijkheden om onderweg te stoppen.
**    Middelzware tocht: deze tochten worden voor beginners afgeraden, omdat er stukken groot water in voorkomen, of omdat er lange stukken zijn waar je niet kunt uitstappen.

***  Zware tocht: deze tochten worden enkel aangeraden voor geoefende en getrainde vaarders. De tocht voert over groot water, je komt scheepvaart tegen en je zit lang in de boot.