Nieuwbouw

Nieuwbouw nieuws

Fijn als je wilt helpen

Geef je op bij Koijnieuwbouw@hotmail.com , geef svp aan op welke data en met welke activiteiten je kunt helpen. Bijvoorbeeld sloop, maken rekken, verplaatsen spullen/boten/sups. Een bouwcoördinator van KOIJ is op alle data aanwezig om te helpen.

FAQ

Wat gebeurt er met mijn spullen?

Je boot/surfski/sup wordt verhuist door de mensen die zich opgeven om mee te helpen. Om te zorgen dat de verhuizing gesmeerd verloopt, zou je je persoonlijke spullen die in de container liggen even kunnen bekijken. Lichte zaken zoals bijvoorbeeld je zwemvest, een handdoekje, kun je in je boot leggen zodat die netjes meeverhuist worden. Afwijkende spullen zoals kastjes graag van te voren even leegruimen. Als je je spullen in een doos doet dan verhuizen we die mee.

Past de sleutel die heb straks ook op de nieuwe container?

De sloten worden overgezet op de corresponderende nieuwe zeecontainer waardoor je na de verhuizing weer bij je boot kunt.

Als de gemeente begin oktober het park gaat aanleggen, kan ik dan nog bij mijn boot?

Het is waarschijnlijk dat het terrein tot begin december afgesloten wordt. We kunnen dan door de week niet bij onze boten. Vervelend, maar niets aan te doen. We willen het zo regelen met de gemeente dat we in het weekend wel bij de boten kunnen. Of dat gaat lukken moet nog blijken.

Waarom duurt het zo lang?

De ontwerpgoedkeuring bij de gemeente is langdurig geweest. We hebben vier verschillende ontwerpen in moeten dienen. Daarna zijn we de bouwvergunningsprocedure ingegaan. Die duurt inmiddels 12 weken. Ook moeten we zicht hebben op het verstrekken van de subsidies. Die zijn bij drie verschillende instanties aangevraagd. Ook dat kost veel tijd.

Hoe zijn de afmetingen tot stand gekomen?

De afmetingen die we nu ontworpen hebben zijn de maximale afmetingen die de gemeente ons toestaat.

Waarom bestaat de botenopslag niet helemaal uit containers?

Een hele rij zeecontainers vond de gemeente te eenvormig en teveel op een containerpark lijken. Met de ontwerper hebben we een uitspringend gedeelte bedacht in houtbouw om de rij containers te ‘breken’. Het geeft ook een mooie grote ruimte.

Waarom geen eenvoudiger vorm voor het clubgebouw, dat is toch goedkoper?

De eerste ontwerpen die we hebben ingediend waren eenvoudiger. Deze zijn echter niet goedgekeurd. Het argument dat de nieuwe tennishal ook geen speciale vorm is hebben wij uiteraard naar voren gebracht. Toch vond men dat ons gebouw anders moest. Na veel ontwerp/financiële overwegingen zijn we overgegaan op containerbouw voor het clubhuis waar het huidige ontwerp uit is voortgekomen.

De ontwerptekeningen zijn te zien bij KOIJ.