Familievaren

Op veler verzoek bieden we families/gezinnen sinds 2014 de mogelijkheid om een zondagochtend met het hele gezin te kanoën op IJburg. Lidmaatschap is hiervoor niet nodig.

Er kan gevaren worden in 1-persoons kajaks, 1- en 2 persoons sit-on-top kano’s of in een Canadees. Kinderen vanaf ongeveer 9 jaar kunnen zelfstandig in een kajak varen.  Familievaren is bedoeld voor wie al enige handigheid heeft met kanoën. Na een korte instructie, verwachten we dat je zelfstandig en veilig kunt het water op kunt. In verband met de watertemperatuur is het familievaren dan ook alleen in het late voorjaar,  zomer en vroege najaar.

Data

Vanwege de coronamaatregelen is er voorlopig geen familievaren mogelijk.

In 2019 kunt u op de volgende zondagen van 10.00 uur tot 11.30 uur familievaren – mits van tevoren aangemeld via familievaren@kanoopijburg.nl:

    • 19 mei
    • 7 juli
    • 15 september
    • 13 oktober

Komen deze dagen niet uit? Voor volwassenen en oudere kinderen is het ook mogelijk om op zaterdagochtend met het clubvaren proef mee te varen.
Stuur dan een email met de datum, zodat wij kunnen kijken of die dag mogelijk is.

Aanmelden

Om zeker te zijn van de beschikbaarheid vragen we u om wanneer u met het gezin wilt komen varen zich aan te melden via familievaren@kanoopijburg.nl.

Kosten

De kosten zijn per keer slechts €10 per gezin, mits op hetzelfde adres wonend. Graag ter plekke contant te betalen.