Agenda

Jaarkalender 2020

KVZ Zeekajaktheorieavonden – donderdag 16 & 30 januari 19:30-21:00

Waar vind je informatie over waterstanden, stroomsnelheden, vaarbeperkingen en weersverwachting? Wat, wantij? Boeien, boeien! Hoe zit het ook weer met de 1/12e regel? Wanneer is het hoog water? Wat voor navigatie neem je mee op zee?
Op twee donderdagavonden willen we oefenen met tochten plannen, met de nadruk op stromend water op zee.
De 1e avond op 16 januari behandelen we enkele basisthema’s van het zeekajakken: voorbereiding, kaarten, getij & stroming, kompas, koers, omgeving, risico’s. Deze avond is bedoelt voor wie nog niet (veel) op zee gevaren heeft of geheugen wilt opfrissen.
De 2e avond op 30 januari gaan we zelf aan de slag met een aantal tochtplanningen. We hebben van het Nederlandse water zeekaarten liggen. Wij nemen enkele voorbeeldtochten mee om uit te werken, maar misschien heb je zelf wel een route die je graag eens zou willen uitwerken? Deze avond is bedoelt voor iedereen die samen enkele zeetochten uit wilt werken.
Dus voor zowel diegene die op grootwater varen als voor wie dat wil gaan doen. Oefenen, opfrissen, leren van elkaar. Neem als je het hebt mee: kaart, plaatkomas, HP33, planningsformulier en andere hulpmiddelen.
Om een idee te krijgen van de interesse die er is, graag vooraf even aanmelden.
Groeten,
René Schneiders & Marijn van Veelen

Kano avonturen van Jaco Benckhuijsen

Bij KVZ op donderdag 23 januari 19:30

Jaco Benckhuijsen is een Amsterdamse kajakker die in verschillende uithoeken van de wereld tochten heeft gevaren. Over deze tochten heeft hij een boek geschreven. Op 23 januari geeft hij een lezing bij Kanovereniging Zeeburg en zal hij zijn avonturen met ons delen. Deze avond is bedoeld voor leden van KOIJ en KVZ. Aanmelden is niet nodig. Toegang gratis. Aanvang 19:30 

ALV + Schrikkelavondborrel – vrijdag 28 februari 20:00 bij Evelien. Zie e-mail aan de leden.

ZV theorie en ZV examen

Op 27 februari en 5 maart organiseren Kanovereniging Zeeburg  en Kano op IJburg 2 theorie avonden ter voorbereiding op het theorie examen Zeevaardigheid. Op 11 maart is het examen. Locatie: KVZ. Om aan het examen deel te mogen nemen moet je minimaal in het bezit zijn van het KVA diploma. Ook wordt er verwacht dat je al beschikt over het varen op groot water. Voor gedetailleerde informatie over het traject Zeevaardigheid zie de website van de NZKV: www.nzkv.nl

Aanmelden: rene@kvzeeburg.nl

Paastocht Waddenzee

Op 11, 12 en 13 april gaan we naar de Waddenzee. Waarschijnlijk varen we de volgende route: Harlingen-Vlieland-Terschelling-Harlingen. Overnachten op campings.

Deze tocht is bedoeld voor leden van KVZ en KOIJ. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze varen op ZV niveau en in het bezit zijn van een zeewaardige kajak en uitrusting. Verdere informatie volgt later per mail waarna er ook kan worden ingeschreven.

Informatie: rene@kvzeeburg.nl

Clubvaren

We organiseren de volgende vaste activiteiten, ook voor de leden die (nog) geen eigen kano of surfski hebben. Ook in de wintermaanden varen we door (als het weer het toe laat):

  • Zaterdagochtend Kajakken                             10:00
  • Zaterdag- & zondagmiddag   Surfskiën     12:30

In het reguliere seizoen van april tot oktober:

  • Woensdagavond  Kajakken                               19.00
  • Zaterdagochtend Suppen                                  10:00

Cursusaanbod