Aangepast varen

Heb je een fysieke beperking? Kanovaren is een verassend laagdrempelige watersport. Wij willen graag de watersport voor iedereen toegankelijk maken, actief of passief. De kans is groot dat je gewoon mee kunt kajakken, suppen of zelfs surfskiën.

Veiligheid staat voorop

In de watersport is veiligheid altijd erg belangrijk. Met cursussen en workshops ondersteunen wij onze leden met theorie en praktijk zodat zij veilig kunnen varen. Deze cursussen worden gegeven door hiervoor opgeleide instructeurs. Verder zijn onze clubkajaks en supboards zeer stabiel en krijg je een zwemvest en spatzeil.

Van jou vragen we dat je een zwemdiploma hebt of aantoonbaar goed kunt zwemmen. Verder kun je duidelijk aangeven welke beperking je hebt en welke aanpassingen er nodig zijn om hiermee om te gaan. Zo kunnen we samen kijken hoe het voor jou fijn en veilig varen is.

Geschikt voor rolstoelers

De steiger was al geschikt voor rolstoelers en met behulp van sponsoring vanuit de gemeente hebben we onze hellingbaan ook aan kunnen passen voor rolstoelen.

We beschikken op dit moment over basale toiletvoorzieningen, maar onze buren van de tennisvereniging stellen hun aangepaste toilet graag beschikbaar. In het voorjaar van 2018 krijgen we ons eigen clubgebouw met alle voorzieningen waarbij in het volledige design rekening is gehouden met rolstoelers. Er komt zelfs een (trap)lift.

Proberen?

Meld je aan voor één van de activiteiten en vermeld je beperking of neem contact op via info@kanoopijburg.nl